Davant dels nous reptes de la gestió turística municipal i la necessitat d’afrontar el desenvolupament turístic de Vinaròs d’una forma més ordenada i planificada, la Regidoria de Turisme ha decidit desenvolupar un Pla Estratègic i de Màrqueting Turístic, amb l’objectiu de proporcionar una eina útil i pràctica que, més enllà de servir de full de […]
"/>

Davant dels nous reptes de la gestió turística municipal i la necessitat d’afrontar el desenvolupament turístic de Vinaròs d’una forma més ordenada i planificada, la Regidoria de Turisme ha decidit desenvolupar un Pla Estratègic i de Màrqueting Turístic, amb l’objectiu de proporcionar una eina útil i pràctica que, més enllà de servir de full de ruta per a la gestió turística dels propers anys, s’oriente a la implementació directa d’accions que ajuden a assolir els objectius i reptes establerts en el marc del projecte.

L’orientació a resultats, la innovació, la viabilitat, la sostenibilitat, l’aplicabilitat són, junt amb la participació, els principis que regiran el desenvolupament del Pla. En aquest sentit, l’empresa encarregada del projecte, Singular&Plural Projectes Turístics, portarà a terme un seguit de reunions i entrevistes tant amb col·lectius veïnals com amb representants sectorials i empresarials per tal de copsar les principals problemàtiques i necessitats en relació amb el desenvolupament de l’activitat turística a Vinaròs. Tanmateix, el projecte també contempla la realització d’un estudi de mercat que aporte una detallada caracterització de la demanda turística actual de Vinaròs.

La definició del Pla Estratègic de Turisme 2017-2021, part fonamental del projecte, establirà un diagnòstic clar de la situació actual i les bases per al futur model de desenvolupament turístic de Vinaròs. El pla conclourà amb la definició d’un seguit de programes d’actuació i actuacions específiques a desenvolupar en el període de vigència d’aquest.

En paral·lel, el projecte contempla la definició del Pla de Màrqueting Turístic de Vinaròs 2017-2021, on s’inclouran les accions adreçades a actuar decididament sobre la creació de nous productes turístics més variats i competitius, la seua promoció i comercialització, tot amb l’objectiu de millorar el posicionament turístic de la localitat.

El regidor de Turisme, Doménec Fontanet, considera que «aquesta és una tasca d’acció prioritària per al sector turístic de Vinaròs, ja que des del Pla d’Excel·lència Turística, de l’any 2007, no s’ha redactat un altre treball d’aquestes característiques, que avui en dia és fonamental per a fer front als reptes d’un sector tan dinàmic com el turisme». Ha afegit que «per a la realització del Pla s’ha demanat una subvenció a la Diputació de Castelló i esperem que aquest treball es transforme en el full de ruta per als pròxims anys de la gestió turística municipal».

En aquest nou projecte de Singular & Plural posarem en pràctica algunes de les estratègies i tècniques més novedoses adreçades a la dinamització turística, la creació de producte, la promoció i la comercialització.

Related Posts